Показать меню
Reģistrācija Atsauksmes                                                                                                              

5 lietas, kas Tevi sagaida, iegūstot A kategorijas tiesības

LV / Auto zinas [edit]
22.03.2022    1477

Motocikla A kategorija ir sapnis daudziem, gan vīriešiem, gan daiļā dzimuma pārstāvēm. Tas ir kā brīvības apliecinājums, kas sola daudz piedzīvojumu un izraušanos no ikdienas pelēcības. Bieži vien mocītis tiek pieminēts saistībā ar pusmūža krīzi, kad tiek meklēts adrenalīns, iespēja pilnīgāk izjust dzīves garšu un sākt dzīvi no jauna. Tomēr krīzes nav vien pusmūžā - arī ikdienu veido savas nelielās krīzītes, vilšanās momenti un pārdzīvojumi. Tas viss kopā ir tikai prelūdija lielākai un samilzušākai krīzei. Un motocikls ir viens no veidiem, kā tās pārvarēt, izsāpēt un piešķirt dzīvei jaunas krāsas. Salauztu sirdi dziedē skaisti saulrieti un vējš matos traucoties pa lauku ceļiem uz motocikla muguras.

Galu galā, ikviens vienmēr vēlas, lai viss būtu labi un nevis slikti. Un daudziem tieši A kategorijas iegūšana kļūst par veidu, kā savu dzīvi uzlabot un sākt no jauna. Un ja ne gluži sākt no jauna, tad noteikti bagātināt un padarīt aizraujošāku. A kategoriju iespējams iegūt sākot no 24 gadu vecuma vai arī nokārtojot valsts vadīšanas eksāmenu CSDD, ja iegūta vismaz 2 gadu pieredze A2 kategorijas motocikla vadīšanā.

Par to, kas Tevi sagaida, iegūstot A kategorijas tiesības, pastāstīsim turpinājumā sadarbībā ar autoskolu Presto.

Radi sevi no jauna

A kategorija nozīmē jaunu statusu, ko visnotaļ apliecina arī jaunais formas tērps, kas motobraucēju atšķir no pārējā pūļa. Jauniem motobraucējiem jāsāk pierast pie apbrīnas pilniem skatieniem un komplimentiem. Tam visnotaļ nāk līdzi arī atzinīgs novērtējums no pretējā dzimuma puses. Nedz jaunais motocikls, nedz formas tērps noteikti nepaslīdēs garām nepamanīts.

Ar A kategorijas iegūšanu var sākties sevis iepazīšana no jauna. Kādam klusākas dabas un kautrīgākam cilvēkam tā ir iespēja ļaut sev vairāk izcelties, uz satikšanos ierodoties ar iztālēm sadzirdamu motora rūkoņu. Cilvēkam, kas nevēlas sev piesaistīt uzmanību, tas noteikti būs īsts izaicinājums! Kādam citam tā ir iespēja pārvarēt savas bailes un uzdrīkstēties būt drosmīgākam. Vienmēr bailīgais un tramīgais apmācību procesā pakāpeniski pārtop par sevi pāriecinātākā un drošākā cilvēkā. Jaunu prasmju apgūšana ļauj iegūt arī lielāku pārliecību par savām spējām un tādējādi celt pašapziņu. Kopumā A kategorija daudziem bruģē ceļu nozīmīgam pārmaiņu procesam.

Kā jau jebkuras jaunas zināšanas un pieredze, tas paplašina apvārsni, izpratni par pasauli un arī pašam par sevi. Bieži vien apkārt dzirdam sakām: ”Vienkārši esi tu pats!” Tomēr dažkārt negatīvie un ierobežojošie pieņēmumi par sevi neļauj attīstīties, pilnveidoties un īstenot dzīvē kvēlākos sapņus. Kāds nodomā: ”Es jau esmu pārāk kautrīgs”... un klusi paslēpjas stūrītī… Vai arī: ”Es jau esmu ļoti bailīgs…”, un tā arī sapnis par vējā plandošiem matiem un moci paliek nepiepildīts. Ir vērts pārkāpt pāri bailēm, kautrībai un citiem ierobežojumiem un atklāt sevi no jauna.

Visi māca, neviens nemācās

A kategorija nozīmē praktisku darbu. Te vietā būs visai parupjais teiciens “gudri dirst nav malku cirst”, un kā to papildina grupas “Jūdas graši” lirika - “visi māca, neviens nemācās”. Galu galā, nekas nerunā tik skaļi kā darbi. Un lai arī cik nebūtu bijis plānu, ieceru un citu blablabla, beidzot pamanīsi, ka Tevī patiesi sāk ieklausīties, ņemt vērā un cienīt vairāk. Jo fantazēt nomoda sapņus spēj jebkurš, tomēr tikai tas, kurš uzdrošinājies spert praktiskus soļus pretim savu sapņu piepildīšanai, patiesi apkārtējos spēj pārliecināt par savu nodomu nopietnību un mērķtiecību.

Drīz vien Tavi darbi - A kategorijas motocikla vadīšana - citus iedvesmos. Tavs jaunais dzīvesveids un pārvietošanās stils par Tevi pastāstīs bez liekiem komentāriem. Gandijam pieder teiciens: ”Esi pārmaiņas, kuras vēlies redzēt pasaulē”. Arī Tava A kategorija ienesīs pārmaiņas draugu lokā un dzīvesstilā. Tu būsi paveicis ko nozīmīgu, un tas parādīs, ka Tavu dzīvi iespējams izmērīt ne vien vārdos, bet arī darbos jeb sasniegumos un nevis tikai gados.

Tajā pat laikā drīz pamanīsi, ka apkārtējie tomēr vēlas dot pa kādam nelūgtam padomam. Arī tie, kas paši ar motociklu nekad nav braukuši. Drīz tev nāksies uzklausīt katastrofālus negadījumu stāstus par to, kā motobraucēji traģiski gājuši bojā. Būs cilvēki, no kuriem, iespējams, pat vajadzēs slēpt, ka plāno iegūt motocikla vadītāja apliecību, jo viņiem šāda pārvietošanās līdzekļa izvēle varētu likties pārlieku satraucoša. Lielākoties tie būs cilvēki, kuriem pašiem ir izteiktas bailes no motocikla. Lai arī tas ir aiz mīlestības, būs pamācības, kuras tomēr būs jālaiž gar ausi.

Noparkoties būs viegli un lēti

A kategorija drīz ļaus atklāt, ka noparkoties ir daudz vienkāršāk un ērtāk kā tas ir B kategorijas automobiļa gadījumā. Turklāt nav nepieciešams papildus maksāt par stāvvietas izmantošanu. Šis būs viens no iemesliem, kāpēc motocikls kļūs par iecienītāko pārvietošanās līdzekli pilsētā.

Motociklu viegli iespējams noparkot arī turpat uz trotuāra, tieši pie biroja vai daudzdzīvokļu mājas ieejas durvīm. Līdz ar to, dodoties uz darbu vai satikšanos, nav jāsatraucas par to, ka nāksies kavēt tāpēc, ka visas vietas autostāvvietā būs aizņemtas. Mocītim vienmēr atradīsies vieta.

Turklāt motocikla vadītājus neierobežo pat tādas ceļa zīmes kā “Apstāties aizliegts”. Lai arī uz ceļa daļas no tiesas apstāties nedrīkt, tomēr motocikla vadītājam šajā gadījumā ir iespēja moci noparkot tur, kur autovadītājs to nekad nevarētu - turpat blakus uz ietves! Galvenais novietot moci tā, lai tas netraucētu gājējiem!

Viss notiek ātri!

Sākotnēji A kategorijas apmācībā daudziem liksies teju neiespējami laikus pamanīt visas ceļa zīmes. Bieži vien tieši tā arī ir apgūstot vadīšanas prasmes ar vieglo automašīnu. Tomēr, mācoties braukt ar motociklu, izrādīsies, ka ceļa zīmju pamanīšanas ātrums ir vēl mazāks kā sākotnēji apgūstot braukšanu ar B kategorijas auto. Ceļa zīmes jau būs paslīdējušas garām pirms būs izdevies pacelt galvu. Viss notiek ļoti ātri - tāpēc pie tā sākotnēji būs jāpierod.

Vēlāk, pārvietojoties satiksmē, ātrums būs tas, ko motocikla vadītājs lieti novērtēs. Motocikls ir ļoti dinamisks, salīdzinot ar automašīnu. Sastrēgumos vairs nebūs jāsēž, bet gan eleganti varēs izspraukties gar mašīnām, ja intervāls to atļaus. Kamēr citi vēl ilgas stundas pavadīs sastrēgumā, motocikla vadītājs jau būs ticis vismaz līdz nākamajam krustojumam. Tāpat arī ar motociklu iespējams ātrāk uzsākt braukšanu, jo tas ir jaudīgāks. Arī tas nozīmē laika ietaupījumu un ātrāku pārvietošanos.

Kopumā tas viss palīdz daudz labāk attīstīt koncentrēšanās spējas. Un drīz vien secināsi, ka pamani vairāk kā agrāk. Uzmanība kļūs daudz attīstītāka, jo, vadot A kategorijas moci, regulāri jāseko līdzi situācijai uz ceļa, jāskatās aizmugurē, sānos, pa labi un kreisi - jo motocikla vadītājam vienmēr jo īpaši jāpārliecinās par drošību.

Kopīgi pasākumi un jauni domu biedri

Jaunā mīlestība pret A kategoriju drīz vien Tevi aizvedīs arī pie jauniem cilvēkiem, notikumiem un pasākumiem. Pasākumi ir visdažādākie, tostarp moča sezonas atklāšanas pasākumi, kopīgi izbraucieni pa noteiktiem maršrutiem un pat ārzemju ceļojumi.

Tāpat iespējams pievienoties motoklubam, kas visvairāk atbilst motocikla vadītāja personībai un interesēm. Klubi ir atšķirīgi un katru no tiem raksturo individuālas pazīmes un vērtības. Piemēram, klubi atšķiras pēc izmantotā motocikla veida - MF, Mcc, uc. Tostarp ir klubi, kuru biedrus apvieno kopīga ticība. Latvijā, piemēram, darbojas Kristiešu Motobraucēju Brālība.

Jauns gads, jaunas apņemšanās

2022. gads ir tīģera gads - enerģētiski spēcīgākais astroloģiskajā ciklā. Motocikls šim gadam piestāv un ir kā radīts. Tik daudz jau ir izdarīts, bet tik daudz kas vēl ir priekšā.

Ar savu lēmumu iegūt A kategorijas tiesības Tu sāksi būvēt jaunu nākotni jau šodien. Apmācībai piesakies presto.lv, kas ir Latviijas lielākā autoskola ar plašāko filiāļu pārklājumu, turklāt pēc CSDD statistikas datiem - TOP Latvijas autoskola.

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
0
0
Saistītās ziņas
Starp sludinājumu portāliem savu vietu nišā jau ilgstoši noturējis ss.com, kas savulaik bija pazīstams ar nosaukumu ss.lv. Diemžēl šajā sludinājumu vietnē auto iegādes pieredze ne vienmēr ir tā
Aptauja
Лучший Mercedes-Benz?