Показать меню
Reģistrācija Atsauksmes                                                                                                              

Kā izvēlēties pareizās riepas mašīnai kā profesionālim?

LV / Auto zinas [edit]
24.08.2023    1228

Jūs, iespējams, nepirktu pirmo auto, ko ieraugāt, kāpēc gan pirkt pirmo riepu komplektu, ko ieraugāt? Kad ir pienācis laiks iegādāties jaunas riepas, izvēlīgums var atmaksāties. Mēs, esam šeit, lai palīdzētu Jums izprast riepu iegādes procesu un izvēlēties pareizās riepas par pareizo cenu. Sekojiet līdzi, kā izvēlēties vispiemērotākās riepas Jūsu transportlīdzeklim, dzīvesveidam un budžetam! riepas.lv ir piejama plaša izvēle auto riepām, iespējams, tur atradīsiet īsto ziemas riepu komplektu. 

 

1. Solis: Noskaidrojiet savu riepu izmēru

 

Riepas ir dažāda izmēra, un tas nav tik vienkārši kā mazas, vidējas un lielas. Jūsu riepu diametra izmērs ir skaitlis no 13 līdz 23. Šis skaitlis norāda riteņa diametru collas. Ir dažādi veidi, kā noskaidrot savu riepu izmēru. 

 

Pārbaudiet informatīvo plāksnīti, kas uzdrukāta uz vadītāja puses durvīm. Tajā atradīsiet riteņa diametru, kas nepieciešams Jūsu konkrētajam transportlīdzeklim. Vai arī pārbaudiet savu pašreizējo riepu komplektu. Uz vienas no riepām sānu sienā vajadzētu būt ciparu un burtu blokam. Pēdējais cipars šajā kodā ir jūsu riepas izmērs. Piemēram, ja uz riepas ir uzraksts P215/65R15, riteņa diametrs ir 15 collas. 

 

2. Solis: Salīdziniet riepu tipus. Izvēlieties sev piemērotāko

 

Tirgū ir daudz dažādu riepu veidu. Šī ir riepu iepirkšanās daļa, kas var pārsteigt dažus pircējus. Iepazīstieties ar šo īso pārskatu internetā par dažādiem riepu tipiem, kas pieejami lielākajai daļai vieglo automobiļu, kravas automobiļu, minivenu, krosoveru un apvidus automobiļu. Katram tipam ir gan plusi, gan mīnusi, tāpēc ir jāizvēlas riepas, kas vislabāk atbilst Jūsu dzīvesveidam, videi un prioritātēm. 

 

Visu sezonu riepas

 

Plusi: Šīs riepas ir piemērotas maigiem laikapstākļiem visu gadu. Lielākajā daļā gadalaiku Jūs varēsiet baudīt vienmērīgu, klusu braukšanu un lielisku degvielas patēriņa efektivitāti. 

Mīnusi: Visu sezonu riepas nedarbojas tik labi kā ziemas riepas ekstremālos laika apstākļos, piemēram, zem nulles vai sniega vētrā. 

 

Ziemas/sniega riepas

 

Plusi: Ja dzīvojat vietā, kur temperatūra ir zem nulles, ir ledus un sniegs, pievērsiet uzmanību ziemas riepām. Šīs riepas ir izgatavotas no gumijas, kas saglabājas elastīga arī aukstākajos laika apstākļos. To dziļie protektori nodrošina saķeri, lai arī kāda sniega un ledus kārta  būtu jāpārvar. 

Mīnusi: Ziemas riepas ir jānomaina pret vasaras vai vissezonas riepām, kad temperatūra paaugstinās. 

 

Jaudas riepas

 

Plusi: Ja Jums ir nepieciešamība pēc ātruma un vēlaties izmantot sava dzinēja jaudu, meklējiet veiktspējas riepas. Šīs riepas ir ideāli piemērotas autovadītājiem, kuriem prioritāte ir ātrums un veiktspēja, un tās bieži tiek izmantotas sporta automobiļiem. 

Mīnusi: Veiktspējas riepas parasti nav tik izturīgas kā citas riepas, taču to, kas tām trūkst protektora nodiluma rādītājā, tās kompensē ar saķeri un augstu veiktspēju. 

 

Vasaras riepas

 

Plusi: Neskatoties uz to nosaukumu, vasaras riepas ir piemērotas jebkuram siltajam gadalaikam. Tās ir izstrādātas, lai nodrošinātu izcilu saķeri ar mitru virsmu, tāpēc pavasara un vasaras lietusgāzes nav problēma. 

Mīnusi: Ziemā šīs riepas nav variants! Šīs riepas ir izgatavotas no gumijas, kas zemākā temperatūrā sacietē, tāpēc nomainiet tās, tiklīdz temperatūra pazeminās. 

 

Visurgājēju riepas

 

Plusi: Vai Jums patīk braukt pa mazāk izbrauktiem ceļiem? Visurgājēju riepas var pārvarēt tādus segumus kā grants, netīrumi, akmeņi un sniegs, ko nespēj pārvarēt daudzas citas riepas. 

Mīnusi: Pateicoties visurgājēju riepu protektora dizainam, gaidiet, ka braukšana būs trokšņaināka nekā ar parastām vissezonas riepām. 

 

3. Solis: Nosakiet savu riepu budžetu

 

Kad esat noskaidrojuši nepieciešamo riepu izmēru un veidu, apsveriet savu budžetu riepu iegādei. Tāpat kā visur citur, arī šeit ir plašs cenu diapazons. Kāda ir piemērota summa, ko tērēt? Uz šo jautājumu nav pareizas vai nepareizas atbildes. Tas ir atkarīgs no vadītāja un automašīnas! Mūsu labākais padoms ir atcerēties, ka riepas ir ieguldījums, turklāt nenovērtējams ieguldījums. Riepas ir vienīgā automašīnas daļa, kas saskaras ar ceļu. Bez kvalitatīvām riepām Jūsu automašīna nevar braukt droši un nevainojami. 

 

Ja iepriekš neesat iegādājies riepas, viss process var būt biedējošs un mulsinošs. Ievērojot šos soļus un iepazīstoties ar savām iespējām, Jūs varat izvēlēties pareizās riepas kā profesionālis!  

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
0
0
Saistītās ziņas
Starp sludinājumu portāliem savu vietu nišā jau ilgstoši noturējis ss.com, kas savulaik bija pazīstams ar nosaukumu ss.lv. Diemžēl šajā sludinājumu vietnē auto iegādes pieredze ne vienmēr ir tā
Aptauja
Лучший Mercedes-Benz?